ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή. Μερικά από αυτά τα θέματα που συχνά οδηγούν κάποιον σε έναν ψυχοθεραπευτή είναι:

 • Άγχος
 • Θυμός
 • Κατάθλιψη
 • Κρίσεις Πανικού
 • Φοβίες
 • Έμμονες Ιδέες
 • Ψυχοσωματικά προβλήματα
 • Απώλεια
 • Δυσκολίες / προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις

single

Οι θεραπευτικές συνεδρίες γίνονται μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, όπου ο ψυχοθεραπευτής και ο θεραπευόμενος συνεργάζονται προκειμένου το άτομο να εκφράσει, να κατανοήσει και να επεξεργαστεί  τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία αναδύονται διάφοροι θεραπευτικοί στόχοι όπως: η εκμάθηση νέων πιο λειτουργικών μοντέλων συμπεριφοράς, απόκτηση μιας νέας οπτικής σε συμπεριφορές, πεποιθήσεις, συναισθήματα και σχέσεις.


Θεραπεία Ζεύγους

Η ένωση δύο ατόμων για τον σχηματισμό ενός ζευγαριού ισοδυναμεί ουσιαστικά με την ένωση δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων με ιδιαίτερους τρόπους συμπεριφοράς, πεποιθήσεις, ρόλους και προσδοκίες με σκοπό την ψυχολογική – συναισθηματική κάλυψη και την ανάπτυξη των μελών του. 

Συνήθως ένα ζευγάρι παντρεμένο ή μη, δηλώνει ότι έχει πρόβλημα όταν οι τρόποι που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος για να λύσει τις διαφορές του δεν λειτουργούν πια. Τότε είναι συνήθως η στιγμή που το ζευγάρι αναζητά βοήθεια από ένα ειδικό. Μερικά από αυτά τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι και να το ωθούν να επισκεφτεί έναν ειδικό είναι τα εξής: 
  - Διαζύγιο
  - Απιστία
  - Συγκρούσεις
  - Ερχομός νέου παιδιού
  - Υπογονιμότητα
  - Αρρώστια

single

Στόχος της θεραπείας ζευγαριού είναι να εκφραστούν και να ακουστούν και οι δύο σύντροφοι, να αναδυθούν και να κατανοηθούν οι αρνητικοί τρόποι αλληλεπίδρασης τους, έτσι ώστε στη συνέχεια να βρεθούν νέοι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι αλληλεπίδρασης.


Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Η Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία βασίζεται στην θεωρία των συστημάτων. Σύστημα είναι ένα σύμπλεγμα αλληλοεπηρεαζόμενων και αλληλοεξαρτώμενων μεταξύ τους στοιχείων. Κάθε αλλαγή σε κάποιο στοιχείο του συστήματος επιφέρει αλλαγές σε όλο το σύστημα. Μια οικογένεια, μια σχολική τάξη, μια εργασιακή ομάδα είναι ένα ανθρώπινο σύστημα.

Η οικογένεια είναι μια σύνθετη ολότητα με τη δική της δομή, τους δικούς της κανόνες και δεξιότητες αλλά και μοτίβα σχέσεων και επικοινωνίας. Τα μέλη της αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και γι’ αυτό το λόγο θα μπορούσε να θεωρηθεί αδύνατη  η κατανόηση συμπεριφοράς ενός μέλους της οικογένειας, ανεξάρτητα από την συμπεριφορά των άλλων μελών.

single

Μια οικογένεια ζητά θεραπεία όταν υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της, προβλήματα στους ρόλους και στις διαπροσωπικές σχέσεις, διάφορα θέματα όπως διαζύγιο των γονιών, κρίσεις άγχους, κατάθλιψη, απώλεια ή θάνατο αγαπημένων ατόμων, θέματα διατροφής, αλλαγές στην συμπεριφορά του παιδιού ή άλλου μέλους της οικογένειας.

Στόχος της οικογενειακής θεραπείας είναι να βοηθήσει τα μέλη της οικογένειας να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά και να βρεθούν νέοι τρόποι σύνδεσης μεταξύ των μελών της.


Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία

Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι ένας σύγχρονος εναλλακτικός τρόπος παροχής ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών. Θεραπευτής και θεραπευόμενος αξιοποιούν την τεχνολογία και πραγματοποιούν σε πραγματικό χρόνο θεραπευτικές συνεδρίες.

Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία εξυπηρετεί ανθρώπους:

 • που δεν έχουν την δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του θεραπευτή – θεραπεύτριας λόγω απόστασης, βρίσκονται μακριά από το γραφείο του/της, μετακόμισαν σε άλλη πόλη αφού είχαν ήδη ξεκινήσει την ψυχοθεραπεία τους ή ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να κάνουν θεραπεία στη γλώσσα τους.
 • που έχουν περιορισμένο χρόνο στην καθημερινότητα τους λόγω εργασίας, υποχρεώσεων γονεϊκότητας κ.α.
 • που έχουν διάφορα θέματα υγείας.
 • που ταξιδεύουν συχνά.

single

Όπως κάθε συνεδρία Ψυχολόγου, έτσι και η διαδικτυακή συνεδρία διέπεται από το απόρρητο του Ψυχολόγου. Άρση του απορρήτου πραγματοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος το άτομο να προβεί σε επικίνδυνες ενέργειες εναντίον του εαυτού του ή άλλου ατόμου, οπότε και γίνεται ενημέρωση συγγενών ή οικείων προσώπων ή των αρμόδιων αρχών.

Τηλεφωνικη Επικοινωνια

Κιν: 6980399597

Διεύθυνση Γραφείου

Βίκτωρος Ουγκώ 14,
Κέντρο - Θεσσαλονίκη

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 21:00
Σάββατο 10:00-14:00